Tràmits naixement d'un fill a Catalunya
PRESTACIÓ ECONÒMICA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

AVÍS IMPORTANT: Fins l'any 2011, aquest ajut era de caràcter universal per a totes les famílies. Des de llavors només es concedeix a les famílies amb un nivell baix d'ingressos.

L'ajut s'anomena "Prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec" i es reben 600€ aprox. anualment fins que el nen fa els 3 anys. Cal dirigir-se a qualsevol oficina de Benestar Social.

Documents que cal portar:

DNI dels dos pares (tot i que només cal que hi vagi un del dos)
Llibre de família
Número del compte bancari on volem rebre l'ajut
Imprés de sol·licitut que haurà de segellar el nostre banc (el proporcionen allà mateix)

Només cal fer la sol·licitut el primer any, la resta d'anys es renova automàticament. La confirmació de la sol·licitut pot tardar fins a 6 mesos.

A menys que el nadó hagi nascut al gener, l'import del primer any no serà complet sino que es rebrà la part proporcional segons els mesos que han transcorregut (per exemple si ha nascut al març, es cobrarà la part proporcional a 10 mesos). Això no té cap importància perquè l'ingrés del quart any inclourà la part proporcional dels mesos que restaven.

Rebreu els avisos de cobrament mitjançant un SMS al vostre mòbil i també per correu ordinari.

OBTENCIÓ DEL DNI (OPCIONAL)

Aquest tràmit no és obligatori fins als 14 anys d'edat però sí que cal en cas que el nadó hagi de viatjar fora del país (en vols internacionals és imprescindible, també en vols nacionals de companyies que no consideren suficient el llibre de família). Cal dirigir-se a una oficina d'expedició del DNI.

Documents que cal portar:

Certificat d'empadronament del nadó (s'obté a l'Ajuntament)
Certificat literal de naixement del nadó (s'obté al Registre Civil)
Una fotografia en color del nadó 32x26mm
Obligatòria la presència física del nadó en el moment del tràmit

Normalment hi ha equips mòbils que es desplacen periòdicament a les ciutats que no disposen d'oficina d'expedició per la comoditat dels ciutadans (consulteu el vostre ajuntament). Tot i això, si voleu que us donin el nou DNI electrònic que porta incorporat un xip per realitzar operacions per internet, aquest només l'emeten a les oficines d'expedició.

No oblideu demanar cita prèvia. Així quan arribeu a l'oficina d'expedició, només cal esperar que apareixi el vostre número per pantalla.

RECOMANACIONS FINALS

La presència física del nadó només es requereix en un dels tràmits, l'expedició del DNI, que podeu postposar uns mesos així no l'exposareu a possibles contagis en llocs tan plens de gent. I la presència física de la mare, com a màxim només al Registre Civil. Així que generalment el pare o un altre representant legal, es pot encarregar dels tràmits mentre la mare fa repòs a l'hospital.


La modernització de l'Administració Pública està permetent que cada vegada més tràmits puguin realitzar-se a través d'internet. Si preferiu aquesta modalitat, consulteu els enllaços Tràmit on-line i podreu evitar alguns desplaçaments.


Per a que aquesta guia resulti senzilla no ens és possible cobrir el 100% dels casos, tot i que pretenem que sigui útil per a la majoria dels pares. Depenent de la vostra situació familiar (monoparental, família nombrosa, parella homosexual, amb nens adoptats) es recomana que consulteu sempre els enllaços Més informació que s'ofereixen on podreu trobar tràmits i ajuts addicionals.Copyright:
www.tramitsnaixement.com

Si t'ha resultat útil, t'agrairíem un comentari simpàtic i que ens indiquis la teva població!
gestionamos@tramitesnacimientobarcelona.com

Versió en castellà (per altres Comunitats Autònomes)
www.tramitesnacimiento.com

Qui som?


<< Anterior